Mellemtrin

Spis

Bugging Denmark undervisning I madlavning med melorme, Skolen p Islands Brygge, 18/6 2021.

© Thomas Arnbo

Photojournalist
Stationsvej 8, 1.
2791 Drag¯r
Denmark

Ph: +45 307 307 47
Email: thomas@arnbo.dk
Web: www.erhvervsfotos.dk

Hvorfor kan mennesker godt lide kød?

Vi mennesker holder særligt af den søde og den salte smag og af smagen af kød, også kaldet umami.

Men hvorfor?

Det kan du få svar på her, samt hvordan du får umami frem i mad uden kød.

 

20210618_BuggingDenmark_597 kopi

Test spiselige insekter i mad

Spiselige insekter indeholder den samme næring og den samme smag som kød. Derfor er de oplagte som køderstatning.

I forhold til kød, så har de en meget anderledes konsistens. Derfor får man ikke den oplevelse, som man plejer, når man bider i et stykke kød.

Men smagen af kød i en ret med insekter - også kaldet umami - tilfredsstiller vores trang til smagen af kød.

Det kan du testet i denne workshop.

cookies med melormelarver og chokolade

Prøv disse lære melorme-cookies

Spiselige insekter har en mild og nøddeagtig smag. Derfor er de oplagte som proteintilskud i kager. Man får et godt resultat ved at riste og derefter hakke insekterne. Så kan man heller ikke se dem i kagerne.

Insekter kan være lidt nemmere at smage på, når de er bagt ind i en kage, fordi kager bare er uimodståelige for de fleste af os.

Det kan være grænseoverskridende i starten, at arbejde med insekter i køkkenet, men disse cookies er eftertragtet af alle børn og voksne, når de kommer ud af ovnen.

 

Dyrk

Dyrk spiselige insekter i klassen og giv eleverne erfaringer med levende husdyr.

Undersøg

Brug undersøgelser og forsøg til at illustrere ressource- og klimaaftryk i fødevareproduktion.